– Sebagai dana kecemasan untuk membiayai kos belanja harian akibat tidak berupaya lagi untuk bekerja dan hilang punca pendapatan. Jumaat, Ogos 24, 2018. ✅ Badal/ Upah Haji RM2,000.00 Kebanyakan pelan takaful sekarang ini adalah dalam bentuk rider kepada pelan hibah. Pampasan tidak perlu melalui prosedur wasiat atau faraid yang rumit & makan masa yang panjang. Monthly RM113.75 , ~Manfaat perlindungan takaful seperti di bawah:. Tiada cashback lebih murah. Orang berpendapatan RM3,000 perlu ada takaful hayat (income protection) yang boleh bagi pampasan sebanyak RM360,000. Income Replacement. Berminat dengan produk ini, sila isi borang borang dibawah : boleh hubungi saya melalui wasap 0193571223, Your email address will not be published. Tips Memilih Medical Card Terbaik Untuk Keluarga, Pelan Takaful Rumah Terbaik MLTT RM300,000, Panduan Memilih Takaful Insurans Hayat Terbaik, Perbezaan Di antara Hibah, Wasiat dan Faraid - Ezy Takaful, Faktor Yang Menyebabkan Caruman Takaful Anda Mahal - Ezy Takaful, 6 Jenis Perlindungan Takaful Yang Terdapat Dipasaran - Ezy Takaful, Permohonan Pengeluaran KWSP Secara Online, Penangguhan Pembayaran Takaful Keluarga - Ezy Takaful, Cara Menyimpan Duit Gaji RM1000 - Ezy Takaful, Hibah Takaful Pasangan RM200,000 - RM88 Sebulan - Ezy Takaful, Kalkulator Pengiraan Faraid Malaysia Mudah Guna, You Should Know That MRTA stands for ‘Mortgage Reducing Term Assurance – macharmony, Attempt choose the best takaful grant plan – mrshmello, You need to know That MRTA stands with regard to ‘Mortgage Reducing Term Assurance – jamiejamesphotography, You Should Know That MRTA stands for ‘Mortgage Reducing Term Assurance – proconview, You have to know That MRTA stands for ‘Mortgage Reducing Term Assurance – isdf-darts, 7 Langkah Memperbaiki Pengurusan Kewangan Keluarga, 6 Sebab Suami Letak Nama Isteri Penerima Hibah. kos untuk membina aset melalui hibah takaful tidak mahal. Selain merancang untuk mengumpul dana persaraan, antara persediaan penting ialah untuk merancang plan takaful. Hibah takaful adalah hibah bersyarat di mana waris akan mendapat pampasan apabila penyumbang telah meninggal dunia. Usaha untuk mendapatkan pelan perlindungan insurans takaful terbaik bergantung kepada bantuan ejen insurans takaful pilihan anda. MOHD ZARIFF ZAHARI adalah seorang perunding Takaful sepenuh masa bernaung di bawah agensi INFAQ Consultancy . Jangan pilih ejen ‘ Chipsmore ’ yang hanya muncul ketika ingin anda mengambil pelan yang mereka tawarkan dan hilang semasa anda … Penama atau penerima HIBAH tersebut merupakan penerima MUTLAK dan SIJIL HIBAH TAKAFUL tersebut adalah terkecuali daripada pengurusan … Dengan bajet 5% itu, gunakan sebaik mungkin untuk dapatkan polisi hibah takaful yang tepat supaya dapat maksimumkan perlindungan dan tidak membazir. Your email address will not be published. Mengelakkan konflik keluarga (perebutan) pampasan,kerana hibah tidak boleh dipertikai & penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat. Padahal untuk dapatkan manfaat takaful yang tinggi , tak   sampai 5% gaji pun. 2020 is the best year untuk tambah income or tambah new source of income. Medical card dan hibah sahaja tidak memadai untuk berfungsi sebagai income protection dalam situasi ini. Hibah Takaful. Jadi saya tidak perlu lagi mengambil yang lain”, “Saya kakitangan kerajaan, jadi waris boleh dapat pencen nanti”. ~ Mr./Mrs. Malah jika anda merancang takaful untuk manfaat hibah atau pusaka kepada ahli waris pun perlu pertimbangkan faktor ini. Medical card terbaik. ✅ Takaful Percuma RM100,000.00 Saya bersedia membantu anda, melindungi diri dan masa depan orang tersayang secara professional dalam menasihati Keselamatan kewangan anda dalam masa kesusahan dan meringankan beban kewangan tanggungan anda dalam masa ketiadaan anda nanti. Penama boleh diletakkan atas nama sesiapa sahaja walaupun individu tersebut tidak berhak dalam faraid. Menyampaikan info mengenai perlindungan takaful, kad perubatan, hibah takaful dengan telus dan jelas.. Medical Card Takaful Terbaik - Prubsn, Putrajaya (2020) Home Cities Countries – Jika diperlukan selepas kematian orang yg dilindungi. Pelan 1 : RM50K – RM300K Jumlah Pampasan (Hibah) RM50,000 Sehingga RM300,000. Rujuk ringkasan dan risalah tentang Pelan dan Produk Takaful yang bersesuaian dengan anda disini. Rancang Takaful Anda, Ubah hidup keluarga Anda. (sijil hingga usia 80 tahun), Sum Covered RM250,000.00 Pelan Hibah Takaful Terbaik RM46 Sebulan, caruman yang rendah dengan manfaat hibah yang tinggi. ✅ Khairat Kematian RM25,000.00 Medisavers Takaful Ehsan Medical Card [2020]. APA ITU HIBAH TAKAFUL? Pelan Hibah AIA melindungi anda dengan jumlah minima sebanyak RM50,000. Di sini pentingnya takaful dengan coverage penyakit kritikal sekurang-kurangnya bersamaan 3 ke 5 tahun pendapatan tahunan. Ejen AIA Public Takaful berpengalaman. Anda pasti tercari-cari Medical card yang bagus untuk diri sendiri. 195 likes. By Azizi Zulkefli | January 1, 2020. Jika anda buat caruman hibah takaful sehingga umur 70 tahun. Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – 1 April 2020 12 Tip Memilih Takaful Medical Card Terbaik Dan Murah. Proudly powered by WordPress Pilihan Pelan Hibah. Selain dari hadiah-hadiah biasa yang kita selalu beri, Pelan Takaful juga boleh dijadikan Hibah selepas anda sudah tiada. “Mana satu produk hibah takaful terbaik?” Pertama sekali, kita perlu faham hibah takaful bukan produk. Hibah Takaful. HIBAH bermaksud HADIAH yang diberikan kepada sesiapa sahaja yang kita kehendaki.. Sementara itu, HIBAH TAKAFUL pula adalah dimana seseorang individu melanggan POLISI atau SIJIL TAKAFUL dan telah menamakan penerima HIBAH bersamanya. >  Umur 79 tahun bagi wanita. Berapa bayaran bulanan hibah takaful yang sesuai untuk diri sendiri ? 8 Comments. Jangan pilih ejen ‘ Chipsmore ’ yang hanya muncul ketika ingin anda mengambil pelan yang mereka tawarkan dan hilang semasa anda … Banyak statistik dan berita menunjukkan jumlah golongan tua semakin bertambah pada masa akan datang. Tapi ramai yang tak tahu benda ni. Sesuai utk dijadikan income protection, hibah, alternatif MRTT, penyediaan aset cair selepas jika kena penyakit kritikal. Ahad, Jun 21, 2020. Contoh : Merujuk kepada contoh sebelum. DI AIA Public Takaful kami menyediakan plan-plan hibah yang bersesuaian untuk anda. Usahawan. Pelan Hibah Takaful Terbaik RM46 Sebulan, caruman yang rendah dengan manfaat hibah yang tinggi. Theme: Newsup by Themeansar. ✅ Khidmat Guaman RM2,000.00 Takaful AIA. Lebih-lebih lagi medical card dan sakit kritikal. . Nama saya Abd Rahim Bin Mustapha, saya merupakan seorang perunding Takaful sepenuh masa Prudential BSN Takaful Berhad. Bermaksud, untuk setiap pelan takaful hibah yang anda ambil, akan dimasukkan sekali pelan kad perubatan. https://go.wasap.my/takafulpelengkaptawakkal Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – 1 April 2020 Posted By: Muiz Ahmad 4 May 2020. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. NADI INSAN FWD TAKAFUL. FWD FUTURE FIRST ~ Mr./Mrs. Untuk itu, saya lebih rekemen untuk anda tahu dahulu berapa bajet anda dan apa yang perlukan. Ustak Hibah Takaful, Kuala Lumpur, Malaysia. By Johari Nadi Insan Jun 22, 2020. Sebelum itu, biar saya perkenalkan diri saya. Boleh mohon online. ● Sekiranya anda sihat dan berumur panjang, ketahuilah sumbangan anda sebenarnya adalah derma @ sedekah yang akan membantu ramai peserta takaful lain yang ditimpa musibah. Jika umur 30, RM46 boleh dapat perlindungan RM200,000. – Pampasan Hibah sebagai dana penyelesaian hutang anda dan sebagai sumber kewangan sementara buat insan-insan tersayang meneruskan kehidupan. Jika berlaku kematian,semua harta & akaun simati termasuk simpanan,asb,epf akan dibekukan sementara bagi memalui proses wasiat atau faraid.Hibah Takaful (pampasan takaful) antara instrumen yang terbaik untuk penama mendapat wang dengan segera untuk meneruskan hidup sementara akaun yang dibekukan dapat dicairkan semula. Pemberian kepada keluarga tersayang untuk meneruskan kehidupan agar kebajikan mereka terbela setiadanya anda. Hidup penuh dengan ketidaktentuan dan cabaran. Contoh untuk orang yang berpendapatan RM3,000. Assalamualaikum dan Hi, anda di sini kerana sedang mencari Pelan Takaful terbaik untuk anda dan keluarga anda bukan? Sebenarnya tidak ada istilah “hibah takaful terbaik”, kerana semua ejen di semua syarikat takaful akan mengaku mereka terbaik, no 1 dan sebagainya. 12/12/2020 Hibah Takaful Mampu Milik Dengan FREE Perlindungan COVID 19 ! Ada yang bayar mahal, tapi pampasan bawah RM100K pun ada. Selain dari itu, hibah takaful ini juga adalah jalan yang mudah untuk kita mewujudkan harta yang instant dengan harga yang lebih rendah dari nilai hibah takaful yang kita ambil secara tidak langsung boleh juga menjadi sebagai satu pelan pengganti gaji untuk keluarga kita. Tekan je link whatsapp bawah ni . Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – 1 April 2020 Seorang Perunding Hibah dengan AIA Takaful yang bernaung dibawah Agensi Breakthrough Partners, Kuala Lumpur. Untuk itu, saya lebih rekemen untuk anda tahu dahulu berapa bajet anda dan apa yang perlukan. Hibah bermaksud pemberian hadiah kepada seseorang secara sukarela semasa hayatnya atas dasar kasih sayang tanpa mengharap balasan. Ia adalah cara pampasan takaful kita diagihkan kepada orang yang kita kehendaki. Menyampaikan info mengenai perlindungan takaful, kad perubatan, hibah takaful dengan telus dan jelas.. Medical Card Takaful Terbaik - Prubsn, Putrajaya (2020) Home Cities Countries “Mana satu produk hibah takaful terbaik?” Pertama sekali, kita perlu faham hibah takaful bukan produk. Ambil takaful sebagai usaha untuk backup kewangan jika berlaku situasi tidak mampu lagi bekerja disebabkan oleh Penyakit Terminal, TPD@Hilang Upaya Kekal. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Seorang Perunding Hibah dengan AIA Takaful yang bernaung dibawah Agensi Breakthrough Partners, Kuala Lumpur. ● Syarat untuk bekerja mestilah sihat dan berupaya. # PruBSN Takaful Financial Planner # Dealing With Injuries & Death # Investment(saving) # Medical Card # Hibah # Life Insurance Jika tempoh polisi di bawah 70 tahun, berhati-hati. 1 ) Pelan Kad Perubatan Health Einrich + dengan perlindungan maksimum sebanyak RM4juta 2 ) Pelan HIBAH TAKAFUL serendah RM250,000 kepada WARIS yang SANGAT COMPETITIVE Kenaikan Insurans & Takaful 2020 (repricing) Prudential Bsn Takaful Terbaik 2021. Info & khidmat nasihat PERCUMA:-. ... Teknik Ganti Insurans Autolife dan Takaful Autolife Guna Hibah Takaful. A-Life Kasih Famili. Hibah takaful boleh dikatakan aset mudah cair yang boleh digunakan untuk pelbagai keperluan seperti melangsaikan hutang si mati, menyara anak-anak yang masih kecil, atau suri rumah yang tidak bekerja. Faraid adalah pembahagian harta yang telah ditetapkan … Yag bestnya pelan keluarga ini ada juga manfaat Hibah. Katalah pampasan takaful kita, RM500,000 dan kita mahu hibahkan kepada … MENGAPA MEREKA MEMILIH EZZUL ERFAN? Plan hibah yang sangat berbaloi. Semasa mendaftar Takaful, A telah menetapkan bahawa Pampasan Takaful akan diberikan kepada Waris. Berikut beberapa tip penting dan panduan memilih pelan takaful hayat terbaik takaful; Hibah takaful adalah hadiah (pampasan kematian) yang akan diberikan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat dan tidak tertakluk kepada hukum faraid jika peserta takaful itu meninggal dunia. November 22, 2020 by Admin Dipetik dari FB Ahmad Mustapha Ahmad Tahun 1996, saya darjah 6. Apabila memperkatakan tentang pelan hibah takaful terbaik, perkara-perkara berikut selalunya bermain di fikiran; “Saya sudah ada pelan takaful hayat  dengan coverage RM 50,000. Jika ibu atau bapa meninggal dunia, waris akan dapat hibah RM100,000. Caruman berikutnya akan jadi percuma. Required fields are marked *. Takaful Keluarga - Risiko Kehilangan Pendapatan Mampu Dilindungi Dengan Perlindungan Takaful. ✅ Pampasan TPD / Lumpuh RM250,000.00 Kesian kat anak dan keluarga yang kita akan tinggalkan nanti. Apa yang kita boleh buat adalah memilih pelan hibah takaful mana yang terbaik untuk diri kita sendiri dan keluarga. Berikut adalah senarai Pelan-Pelan Takaful di AIA. HIBAH TAKAFUL TERBAIK!! Apabila sebut sahaja plan hibah takaful, ia pasti adalah perlindungan takaful yang melindungi 2 jenis musibah iaitu KEMATIAN & LUMPUH KESELURUHAN. Wed. Dec 30th, 2020 ; FWD TAKAFUL. Takaful Terbaik Asia dimiliki sepenuhnya oleh Ezzul Erfan Bin Abd Raffar. Saya bersedia membantu anda, melindungi diri dan masa depan orang tersayang secara professional dalam menasihati Keselamatan kewangan anda dalam masa kesusahan dan meringankan beban kewangan tanggungan anda dalam masa ketiadaan anda nanti. Untuk kes seperti ini, biasanya caruman akan sedikit mahal. – Kewajipan rukun ke-5 peserta tetap terjamin walaupun selepas kematian. Hibah Takaful Terbaik. Your email address will not be published. Hibah Takaful. Hibah Takaful pula bermaksud hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan kepada seseorang yang disayangi (penama) tanpa tertakluk kepada hukum faraid jika pemegang sijil takaful meninggal dunia. APA ITU HIBAH TAKAFUL? admin 2020-09-03T01:16:22+08:00 Apa itu Faraid, Wasiat & Hibah? ☎️ :- ● Selain perlindungan sehingga umur 80 tahun, plan ini juga ada pilihan tempoh perlindungan iaitu 5,10,15,20,25 atau 30 tahun mengikut keperluan anda. Dalam perjalanan ke sekolah, saya singgah untuk beli sebungkus nasi berlauk ayam gulai. Sebagai contoh, jika pendapatan dengan hanya RM140++, jika berusia 30 tahun boleh dapat coverage. Faedah asas yang diberikan dalam Pelan 1 ini adalah termasuk : 100% Jumlah Pampasan (Hibah) jika … RM500,000 utk kematian Selasa, November 06, 2018. Tempoh polisi hibah takaful terbaik adalah  sehingga umur 100 tahun. Medical card AIA Takaful – Kad Perubatan Terbaik Tahun 2020 Medical card AIA Takaful menjadi pilihan usahawan yang berniaga pada hari ini. Berapa jumlah pampasan hibah takaful yang diperlukan ? Anak-anak tidak dilindungi dengan manfaat hibah. A-Life Kasih Famili. July 16, 2020 August 18, 2020 Hibah adalah Hadiah. https://go.wasap.my/takafulpelengkaptawakkal, Chief Managing Consultant Nadi Insan FWD Takaful, Your email address will not be published. Pilih plan hibah terbaik untuk pengurusan harta pusaka anda... Siapa yang masih belum sediakan HIBAH.. Jom Saya Bantu Anda!!!. Cepat kan? ... Ahad, Jun 21, 2020. Katalah pampasan takaful kita, RM500,000 dan kita mahu hibahkan kepada isteri 100% apabila kita meninggal dunia. PELAN HIBAH TAKAFUL TERBAIK & MAMPU MILIK, https://go.wasap.my/takafulpelengkaptawakkal, Pelan Hibah Takaful RM1 Juta Serendah RM7 Sehari. – Manfaat akan dibayar segera selepas kemukakan salinan sah sijil kematian sebagai bantuan segera kepada waris untuk selesaikan urusan jenazah dan kos-kos berbangkit. Info & khidmat nasihat PERCUMA:-. Selasa, November 06, 2018. – Takaful Percuma untuk pasangan selama 2 tahun tanpa underwriter. Beliau hanya menawarkan produk takaful yang sesuai dengan keperluan peserta berdasarkan kedudukan kewangan Keluarga peserta. PENGENALAN. *Contoh Quotation ini adalah untuk lelaki berumur 30 tahun, kelas pekerjaan 2 & tidak merokok.*. Ada juga plan Hibah Famili yang mana dalam suami dan isteri dilindungi dalam 1 plan. Untuk kes seperti ini, biasanya caruman akan sedikit mahal. Tapi jika polisi hanya sampai umur 70, dan ketika sampai usia itu, kita hendak sambung polisi tersebut disebabkan kita perlukan perlindungan tersebut, maka ia sudah terlambat untuk menyambung polisi berkenaan. 2.Duit takaful boleh digu… Setiap individu perlu mempunyai perancangan yang terbaik dan sempurna bagi memberi kelegaan kewangan bagi insan tersayang. ... Jumlah Hibah Takaful Dilindungi 2020. Usaha untuk mendapatkan pelan perlindungan insurans takaful terbaik bergantung kepada bantuan ejen insurans takaful pilihan anda. Pilih plan hibah terbaik untuk pengurusan harta pusaka anda... Siapa yang masih belum sediakan HIBAH.. Jom Saya Bantu Anda!!!. Pilihan Pelan Hibah. Takaful Family First; FWD TAKAFUL PELAN HIBAH TAKAFUL TERBAIK & MAMPU MILIK. – Takaful Pertama yang memberikan manfaat ini. Bermaksud, untuk setiap pelan takaful hibah yang anda ambil, akan dimasukkan sekali pelan kad perubatan. Hanya untuk ibu atau bapa saja atau kedua-duanya. Anda mesti pening bagaimana nak buat pilihan. Pelan Hibah AIA melindungi anda dengan jumlah minima sebanyak RM50,000. Ia adalah cara pampasan takaful kita diagihkan kepada orang yang kita kehendaki. Apa Perbezaan Had Tahunan & Had Seumur Hidup? Macam mana nak cari hibah takaful yang terbaik yang ada di pasaran? ✅ Khidmat Kaunseling RM2000.00 Sebenarnya tidak ada istilah “hibah takaful terbaik”, kerana semua ejen di semua syarikat takaful akan mengaku mereka terbaik, no 1 dan sebagainya. Tekan je link whatsapp bawah ni . Pelan 1 : RM50K – RM300K Jumlah Pampasan (Hibah) RM50,000 Sehingga RM300,000. Adakah anda mencari medical card terbaik untuk diri dan keluarga? Jumaat, Ogos 24, 2018. Plan hibah yang sangat berbaloi. Ya anda ditempat yang betul. Apa yang kita boleh buat adalah memilih pelan hibah takaful mana yang terbaik untuk diri kita sendiri dan keluarga. Income Replacement. PELAN HIBAH & INFAQ TAKAFUL 2020. Ezzul Erfan Abd Raffar dipercayai dengan lebih 100 keluarga, 900 individu dan lebih 8 syarikat dibawah khidmat nasihat beliau. Ia plan takaful yang mengunakan pengagihan secara HIBAH, maknanya duit pampasan yang akan dapat waktu meninggal akan diberikan 100% mengikut kehendak si mati Apa kelebihan takaful yang menggunakan agihan HIBAH ini? Faedah asas yang diberikan dalam Pelan 1 ini adalah termasuk : 100% Jumlah Pampasan (Hibah) jika … Baca : Kepentingan memiliki plan hibah takaful segera. PRUBSN TAKAFUL MENAWARKAN PELAN PALING HEBAT DI ASIA . anda sedang mencari Medical card AIA Takaful yang terbaik di pasaran? Pelan Perlindungan AIA Public Takaful (Pelan Hibah & Medical Card) ini wajib diambil oleh setiap individu. Apa itu Faraid, Wasiat & Hibah? Dalam merancang berapa banyak coverage takaful yang perlu dilanggan, kita perlu merancang dengan baik berapa lama tempoh polisi yang dilanggan. 1.Duit boleh diperolehi dalam 7-30 hari ( bergantung kepada kes) sahaja tanpa melalui proses perolehan kuasa harta pusaka yang mengambil masa 3 bulan- 20 tahun. Ketahui Lebih Lanjut ✅ Penyakit Kritikal Terminal RM250,000.00. ... Paparan terbaik menggunakan Internet Browser degan resolusi 1024x768 . Pampasan yang ideal bila berlaku  kematian  dan hilang upaya menyeluruh (kekal) adalah sama dengan 10 tahun gaji. Required fields are marked *. Hibah Takaful. | Jika polisi takaful panjang, boleh ditamatkan awal jika kita menukar perancangan. Kebanyakan pelan takaful sekarang ini adalah dalam bentuk rider kepada pelan hibah. Malah plan-plan ini mempunyai nilai tunai dan … ➡️ Dapatkan quotation percuma anda sekarang!. Ia sudah mencukupi.”, “Kompeni saya sudah ada socso. Client Hibah Takaful. ✅ Penyakit Kritikal Terminal RM250,000.00 ✅ Hibah Takaful RM250,000.00 – Jika waris perlukan khidmat kaunseling selepas kematian orang yang dilindungi. Pemberian Hadiah dalam bentuk Nilai Pampasan Takaful kepada penama yang telah ditetapkan oleh Peserta Takaful. Profil Saya. Kenaikan Insurans & Takaful 2020 (repricing) Prudential Bsn Takaful Terbaik 2021. ! *CONTOH* Umor 30 Tahun RM150,000 Hibah Takaful : Kematian, Hilang Upaya, Penyakit Terminal LELAKI RM68.25 sebulan @ RM2.27 Sehari PEREMPUAN RM59.25 sebulan @ RM1.97 Sehari FREE Benefit Sama - … Tapi satu sudut lain, berapa ramai yang bersedia untuk menghadapi hari tua mereka? Semua syarikat takaful memang mempunyai produk dan mempunyai kelebihan yang tersendiri. Hibah Takaful. Berminat untuk dapatkan konsultan takaful secara percuma, hubungi beliau : https://pmwasap.com/ezytakaful. Satu sudut positif, ia menunjukkan rakyat Malaysia semakin panjang usia mereka. https://go.wasap.my/takafulpelengkaptawakkal Medical card terbaik. Dari sudut bajet peribadi, pada saya 5% daripada pendapatan perlu kita peruntukkan untuk bayar perlindungan hibah takaful. Jom dapatkan sebutharga perlindungan takaful untuk keluarga anda. Profil Saya. ________________________________. Ambil hibah takaful rm 500,000.00 – April 2017 Client meninggal dunia – 14 Mac 2020 Keluarga buat tuntutan kepada AIA Takaful Berhad – 20 Mac 2020 Keluarga terima pampasan RM500,000.00 – 1 April 2020 • HIBAH Takaful • Pengecualian ... Saya open kepada 20 sahabat2 saya untuk saya personally guide di Takaful secara Part time / Full time. Secara purata, berikut ialah jangka hayat rakyat Malaysia ialah; >  Umur 73 tahun bagi lelaki Plan ini bertujuan untuk melindungi kewangan peserta bagi manfaat waris yang ditinggalkan iaitu keluarga. Kami akan menerangkan sebab kenapa perlu pelan takaful dan bagaimana cara kiraan pampasan yang sesuai agar anda memperolehi pelan yang sangat bermanfaat untuk anda dan keluarga.